Garnki do szparagów
Garnek do szparagów – jak jest zbudowany?
Spis treści
Garnek do gotowania szparagów jest specyficznym rodzajem garnka – posiada smukłą budowę oraz charakterystyczny, wewnętrzny koszyczek – ułatwiający bezpieczne wyjmowanie szparagów. Naczynie produkowane jest ze stali nierdzewnej bądź żaroodpornego szkła, dlatego posłuży Klientowi przez długi okres czasu. Garnki tej klasy mają pojemność ok. 4 l, a ich wysokość oscyluje w granicach: 16 – 24 cm. W naczyniu do szparagów można także ugotować przepyszny makaron spaghetti.
Zalety urządzeń
WŚRÓD NAJWAŻNIEJSZYCH I NAJCZĘŚCIEJ WYMIENIANYCH ZALET GARNKÓW DO GOTOWANIA SZPARAGÓW ZNALAZŁY SIĘ M.IN.:
trwałość;
nowoczesny wygląd;
uniwersalność (garnki można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek);
łatwa pielęgnacja – naczynia nadają się do mycia w zmywarkach;
bezpieczeństwo stosowania – wyjmowany koszyczek, a także nienagrzewające się uchwyty minimalizują ryzyko poparzenia.
Jak gotować szparagi?
INSTRUKCJA W KILKU KROKACH:
– KROK 1 – umieść szparagi w garnku – w pozycji pionowej (główki warzyw powinny znajdować się na górze).
– KROK 2 – przed gotowaniem pęczek szparagów zwiąż sznurkiem – wszystko po to, aby warzywa można było łatwiej wyjąć.
– KROK 3 – białe szparagi gotuj przez ok. 10 min., natomiast zielone – przez ok. 5 min.
Ceny garnków do gotowania szparagów
– Garnek do szparagów i makaronu SREBRNY (pojemność: 4,2 litra; gwarancja: 5 lat) – cena: 99.99 zł/szt.
– Garnek do gotowania szparagów (pojemność: 4,5 litra; materiał: stal nierdzewna) – cena BRUTTO: 188.93 zł/szt.
TO WAŻNE: Ceny przedstawione na stronie internetowej nie stanowią oferty handlowej, dlatego przed dokonaniem zakupu należy skontaktować się ze sprzedawcą.