Garnki kamienne
Kilka słów na temat garnków kamiennych
Spis treści
Garnki kamienne są naczyniami ze specjalną, kamienną powłoką – przystosowanymi do gotowania smacznych, pachnących potraw. W chwili obecnej można zdecydować się na garnki z powłoką granitową lub powłoką marmurową.
6 najważniejszych zalet garnków kamiennych
1). ZDROWE GOTOWANIE – bez użycia tłuszczu (lub z użyciem bardzo małej ilości tłuszczu).
2). UNIWERSALNOŚĆ – naczynia można stosować na różnych typach kuchenek.
3). ŁATWE CZYSZCZENIE – dzięki specjalnej, nieprzywierającej powłoce (zaleca się mycie ręczne).
4). ESTETYCZNY WYGLĄD.
5). BEZPIECZNE I WYGODNE UŻYTKOWANIE.
6). ODPORNOŚĆ NA ZARYSOWANIA.
Garnki kamienne – jakie dania można w nich przyrządzać?
Garnki kuchenne wyposażone w nieprzywierającą, kamienną powłokę nadają się do przyrządzania lekkostrawnych potraw dla dietetyków (wystarczy kropla oleju), a także dań przywierających do powierzchni garnka, m.in. dań jajecznych, rybnych czy smażonych. W garnku kamiennym można także zapiekać potrawy, np. zapiekanki lub pasztety.
Smak i zapach kiszonki
Garnki kamienne to również naczynia przystosowane do kiszenia ogórków oraz kwaszenia kapusty. Idealnym rozwiązaniem (nie tylko dla amatorów kiszonek w każdej postaci) będzie naczynie kamionkowe – bardzo estetyczne, przeznaczone do długotrwałego przechowywania żywności. Garnek kamionkowy – warto mieć go w kuchni!
Ceny garnków kamiennych
– Garnek kamienny o średnicy: 28 cm, przeznaczony do wszystkich rodzajów kuchenek (również indukcyjnych oraz piekarników) – cena: 89.00 zł.
– Garnki marmurowe/Zestaw garnków z powłoką marmurową (6 elementów) – cena: 499.00 zł.
UWAGA,
WAŻNE!
Ceny podane w artykule mają charakter poglądowy i nie stanowią oferty w rozumieniu litery prawa.