Garnek kamionkowy
Garnki kamionkowe – do czego są wykorzystywane?
Spis treści
Garnki kamionkowe są naczyniami przystosowanymi do długotrwałego przechowywania żywności – bez stosowania konserwantów. Beczułki nadają się do piekarników oraz kuchenek mikrofalowych, można je również myć w zmywarkach. Właściwości garnków kamionkowych znane są od dawien dawna, dlatego trudno nie ulec ich czarowi…
Ważniejsze zalety garnków kamionkowych
– RĘCZNE WYKONANIE.
– WYSOKA FUNKCJONALNOŚĆ.
– ZDROWY WYGLĄD PRZECHOWYWANEJ ŻYWOŚCI.
– ŚWIEŻY ZAPACH OGÓRKÓW UNOSZĄCY SIĘ W KUCHNI.
– MOŻLIWOŚĆ KONSERWOWANIA DUŻEJ ILOŚCI PRODUKTÓW.
– BOGACTWO KSZTAŁTÓW I POJEMNOŚCI (od małych 0,5 l pojemników, aż do pięćdziesięciolitrowych bek).
– ESTETYCZNY WYGLĄD. Garnki doskonale harmonizują z tradycyjnym, swojskim wystrojem wnętrz.
Jakie produkty można przechowywać w garnkach z kamionki?
Garnki kamionkowe nadają się m.in. do kiszenia ogórków (a także buraków), kwaszenia kapusty, przechowywania smalcu (np. własnej roboty), magazynowania soli oraz peklowania mięsa. Kiszona kapusta (poszatkowana i przyprawiona w domowym zaciszu) stanie się wyśmienitą podstawą każdego bigosu. Sprawdź to już dzisiaj.
W garnku wykonanym z kamionki można także przygotować zakwas na żur.
Ile kosztuje garnek kamionkowy?
W poniższej tabelce prezentujemy Państwu najciekawsze oferty cenowe:
– Beczka, garnek z kamionki (0,6 l) – cena za sztukę: 21.70 zł.
– Pojemnik kamionkowy na smalec – z pokrywką (0,5 l) – cena za sztukę: 26.00 zł.
– Beczka, słój do kiszenia – z kamionki (pojemność: 5 l) – cena za sztukę: 45.90 zł.
DOBRZE WIEDZIEĆ: Ceny podane w tabelce nie stanową oferty handlowej, dlatego przed dokonaniem zakupu skontaktuj się ze sprzedawcą.