Garnki żeliwne
Na każdy rodzaj kuchenki
Spis treści
Garnki żeliwne nadają się do stosowania na każdym rodzaju kuchenki. Można ich używać przygotowując dania na kuchenkach gazowych, elektrycznych, ceramicznych oraz indukcyjnych.
Garnki żeliwne – najważniejsze zalety
1). WYSOKA TRWAŁOŚĆ.
2). DOSKONAŁE PRZEWODNICTWO CIEPLNE.
3). BRAK CHEMICZNYCH DODATKÓW.
4). WIELOFUNKCYJNOŚĆ. Garnki żeliwne przystosowane są do gotowania, smażenia, duszenia, zapiekania, a także grillowania potraw.
5). ŁATWA PIELĘGNACJA.
DODATKOWY ATUT – garnki żeliwne wydzielają śladowe ilości żelaza, dzięki któremu potrawy stają się smaczniejsze i bardziej wartościowe.
Wady garnków żeliwnych
1). DUŻA WAGA.
2). WYSOKIE CENY.
3). KONIECZNOŚĆ SPECJALISTYCZNEJ KONSERWACJI.
Jak dbać o garnki żeliwne?
KILKA KROKÓW DO IDEALNIE CZYSTYCH NACZYŃ:
– Pierwsze użycie. Garnek/Kociołek, przed jego pierwszym użyciem, należy przepłukać gorącą wodą. Nie zaleca się stosowania płynu do mycia naczyń.
– Osuszanie. Dokładnie osuszone naczynie nadaje się do gotowania.
– Mycie w zmywarce. Garnków żeliwnych nie wolno myć w zmywarkach.
– Konserwacja. Aby naczynie nabrało połysku oraz świeżości, należy wysmarować je odrobiną oleju, masła bądź margaryny.
– Przykrywanie. Garnków, które posiadają przykrywki, nie należy przechowywać w szafce przykrytych. Takie działanie może sprawić, że na powierzchni naczyń pojawi się rdza.
Ceny produktów
– Kociołek, garnek żeliwny (5,6 l), przeznaczony do gotowania, pieczenia oraz smażenia potraw – cena: 180.99 zł.
– Garnek żeliwny o pojemności: 1,25 l (idealny do kuchni i na grill) – cena brutto: 319.00 zł.
DOBRZE WIEDZIEĆ: Podany cennik nie stanowi oferty handlowej, dlatego przed dokonaniem zakupu należy skontaktować się ze sprzedawcą.
OPINIE NA TEMAT GARNKÓW DOSTĘPNE SĄ W INTERNECIE. W CHWILI OBECNEJ POLECAMY PAŃSTWU GARNKI ŻELIWNE – EMALIOWANE!