Garnki żeliwne
Na każdy rodzaj kuchenki
Garnki żeliwne nadają się do stosowania na każdym rodzaju kuchenki. Można ich używać przygotowując dania na kuchenkach gazowych, elektrycznych, ceramicznych oraz indukcyjnych.
Garnki żeliwne – najważniejsze zalety
1). WYSOKA TRWAŁOŚĆ.
2). DOSKONAŁE PRZEWODNICTWO CIEPLNE.
3). BRAK CHEMICZNYCH DODATKÓW.
4). WIELOFUNKCYJNOŚĆ. Garnki żeliwne przystosowane są do gotowania, smażenia, duszenia, zapiekania, a także grillowania potraw.
5). ŁATWA PIELĘGNACJA.
DODATKOWY ATUT – garnki żeliwne wydzielają śladowe ilości żelaza, dzięki któremu potrawy stają się smaczniejsze i bardziej wartościowe.
Wady garnków żeliwnych
1). DUŻA WAGA.
2). WYSOKIE CENY.
3). KONIECZNOŚĆ SPECJALISTYCZNEJ KONSERWACJI.
Jak dbać o garnki żeliwne?
KILKA KROKÓW DO IDEALNIE CZYSTYCH NACZYŃ:
– Pierwsze użycie. Garnek/Kociołek, przed jego pierwszym użyciem, należy przepłukać gorącą wodą. Nie zaleca się stosowania płynu do mycia naczyń.
– Osuszanie. Dokładnie osuszone naczynie nadaje się do gotowania.
– Mycie w zmywarce. Garnków żeliwnych nie wolno myć w zmywarkach.
– Konserwacja. Aby naczynie nabrało połysku oraz świeżości, należy wysmarować je odrobiną oleju, masła bądź margaryny.
– Przykrywanie. Garnków, które posiadają przykrywki, nie należy przechowywać w szafce przykrytych. Takie działanie może sprawić, że na powierzchni naczyń pojawi się rdza.
Ceny produktów
– Kociołek, garnek żeliwny (5,6 l), przeznaczony do gotowania, pieczenia oraz smażenia potraw – cena: 180.99 zł.
– Garnek żeliwny o pojemności: 1,25 l (idealny do kuchni i na grill) – cena brutto: 319.00 zł.
DOBRZE WIEDZIEĆ: Podany cennik nie stanowi oferty handlowej, dlatego przed dokonaniem zakupu należy skontaktować się ze sprzedawcą.
OPINIE NA TEMAT GARNKÓW DOSTĘPNE SĄ W INTERNECIE. W CHWILI OBECNEJ POLECAMY PAŃSTWU GARNKI ŻELIWNE – EMALIOWANE!