nóż kuchenny

Noże kuchenne

Bez noża w kuchni nie zrobisz dosłownie nic. Dobry zestaw noży do krojenia różnych rzeczy to podstawa najskromniej wyposażonej, polskiej kuchni. Każda gospodyni domowa a w szczególności gospodarz powinni zadbać, aby ich noże były dobrej jakości, zawsze czyste, ostre i gotowe do krojenia...

fot: Noże kuchenne

Bez noża w kuchni nie zrobisz dosłownie nic. Dobry zestaw noży do krojenia różnych rzeczy to podstawa najskromniej wyposażonej, polskiej kuchni. Każda gospodyni domowa a w szczególności gospodarz powinni zadbać, aby ich noże były dobrej jakości, zawsze czyste, ostre i gotowe do krojenia. Prezentujemy noże z najlepszej stali, japońskie, ceramiczne, masarskie, noże szefa kuchni. Do wyboru do koloru.

Nasze artykuły

Ostrzałki do noży

Ostrzałki do noży

Ostrzałka do noży
Ostrzałka do noży to akcesorium niezbędne w każdej kuchni. Ręczna bądź elektryczna, gwarantuje szybkie i efektywne ostrzenie. Wyposażona w szereg dodatków (włącznik/wyłącznik, antypoślizgowe nóżki/antypoślizgowa podstawka), daje s więcej...
Nożyczki do kuchni

Nożyczki do kuchni

Nożyczki kuchenne
Nożyczki kuchenne to akcesoria stosowane do cięcia drobiu, ryb, warzyw oraz ziół. Wygodne w użytkowaniu oraz ciekawe kolorystycznie, dają się myć w zmywarkach (dotyczy to wybranych modeli). więcej...
Komplet noży kuchennych

Komplet noży kuchennych

Zestaw noży kuchennych
Zestaw nowoczesnych noży kuchennych to sposób na pozbycie się rozgardiaszu w kuchni (akcesoria masz pod ręką oraz w zasięgu swojego wzroku). Wybrany komplet może zawierać aż dziewięć elementów, dzięki którym praca w kuchni stanie więcej...
Typy noży do kuchni

Typy noży do kuchni

Rodzaje noży kuchennych
Rodzaje noży kuchennych: noże do warzyw, sera, szynki oraz wiele, wiele innych… Produkty możemy podzielić ze względu na ich przeznaczenie oraz materiał wykonania. Na rynku znajdziemy także noże japońskie, przeznaczone do krojenia, więcej...
Ostrzenie noża

Ostrzenie noża

Ostrzenie noży
Ostrzenie noży to czynność, którą można samodzielnie wykonać w domu – przy użyciu specjalnej ostrzałki bądź zlecić profesjonalnej firmie (cena za usługę to ok. 2.00/szt.). AKCESORIA PRZEZNACZONE DO OSTRZENIA NOŻY: klasyczny kami więcej...
Nóże ze stali damasceńskiej

Nóże ze stali damasceńskiej

Nóż ze stali damasceńskiej
Nóż ze stali damasceńskiej to akcesorium o wyjątkowym, niepowtarzalnym wyglądzie (na powierzchni ostrza… dostrzec można nieregularne linie po wytrawieniu). Elastyczny, niesłychanie ostry oraz wykonany z najwyższą starannością, prz więcej...
Noże do sera

Noże do sera

Nóż do sera
Nóż do sera to osobliwy rodzaj noża kuchennego. Produkt wykorzystywany bywa do krojenia serów twardych, półtwardych oraz miękkich i cieszy się uznaniem wśród miłośników kuchni francuskiej. Elegancki oraz niezwykle wygody w użytkow więcej...
Noże elektryczne

Noże elektryczne

Nóż elektryczny
Nóż elektryczny to typowe urządzenie kuchenne, cieszące się niesłabnącym uznaniem (zwłaszcza wśród nowoczesnych pań domu). Funkcjonalny, wygodny oraz bezpieczny w użytkowaniu nóż, wyposażony został w szereg praktycznych funkcji (m więcej...
Noże santoku

Noże santoku

Nóż santoku
Nóż typu Santoku to przede wszystkim trwałość, funkcjonalność, wygoda użytkowania + brak tendencji do wyginania się. Nóż wyposażony w bezpieczną, antypoślizgową rączkę, nadaje się do krojenia, szatkowania i porcjowania rozmaitych więcej...
Nóż tytanowy

Nóż tytanowy

Noże tytanowe
Noże tytanowe (przede wszystkim te wykonane z tytanu) to akcesoria niezwykle lekkie, funkcjonalne oraz bardzo ostre. Narzędzia przeznaczone są do krojenia wędlin oraz porcjowania twardych serów i nie wymagają częstego ostrzenia. więcej...
Noże szefa kuchni

Noże szefa kuchni

Nóż szefa kuchni
Nóż szefa kuchni to kluczowy element każdej „dobrze” wyposażonej kuchni. Wytrzymały, stabilny i trwały, produkowany bywa z ceramiki, tytanu, stali nierdzewnej oraz stali węglowej. więcej...
Nóż masarski

Nóż masarski

Noże masarskie
Noże masarskie to konstrukcje stosowane w gastronomii oraz przemyśle spożywczym, przeznaczone także do użytku domowego. Bezpieczne, trwałe, wygodne i odporne na ścieranie, wyposażone zostały w ergonomiczne, profilowane oraz nie więcej...
Nóż japoński

Nóż japoński

Noże japońskie
Noże japońskie, a dokładniej: GYUTO, SANTOKU, USUBA, SUJIHIKI, YANAGIBA, NAKIRI I DEBA to akcesoria zdobywające coraz większą popularność wśród Polaków. Niesamowicie ostre, trwałe oraz bardzo eleganckie, służą do filetowania, kroj więcej...
Nóż ceramiczny

Nóż ceramiczny

Noże ceramiczne
Noże ceramiczne to jedne z najczęściej wybieranych przyrządów kuchennych. Trwałe, odporne na korozję, łatwe w pielęgnacji oraz atrakcyjne cenowo, gwarantują przyjemną pracę w kuchni (dzięki ergonomicznym, antypoślizgowym rączkom). więcej...
Nóż kuchenny

Nóż kuchenny

Noże kuchenne
Noże kuchenne to elementy niezbędne w każdym domu. Trwałe, wytrzymałe oraz dostępne w wielu wersjach, wytwarzane są z drewna, ceramiki bądź stali nierdzewnej. Na współczesnym rynku znajdziemy nóż z ząbkowanym ostrzem, tasak, więcej...
Wersja językowa:
noże kuchenne