Elektryczny – „ładny” i praktyczny…

Nóż elektryczny to akcesorium, które powinno znaleźć się w każdej funkcjonalnej kuchni. Dysponując praktycznym „gadżetem”, w mgnieniu oka pokroisz chleb oraz uporasz się z niesforną mrożonką.

PAMIĘTAJ, ŻE: nóż elektryczny przestał być już towarem luksusowym, stał się natomiast atrybutem nowoczesnej pani domu!

WAŻNE INFORMACJE:

noże elektryczne to akcesoria o mocy: 100 – 180 W,
ostrza noży wykonane są na ogół ze stali nierdzewnej,
urządzenia posiadają rozmaite ostrza tnące, m.in. standardowe – z małymi ząbkami, gładkie oraz te do bardzo twardych artykułów spożywczych – z większymi zębami,
noże elektryczne wyposażone zostały w zmienne ostrza (osobne do krojenia chleba, mrożonek bądź owoców).

Zalety noży elektrycznych

Nóż elektryczny

wysokie bezpieczeństwo użytkowania,
ogromny wybór urządzeń,
funkcjonalność,
wygoda.

Dodatkowe funkcje noży elektrycznych

– osłona na palce,
– przycisk zwalniający ostrza,
– zabezpieczenie przed dziećmi,
– przesuwny włącznik bezpieczeństwa.

Pielęgnacja noży elektrycznych

Po każdym użyciu, nóż należy umyć w letniej wodzie z domieszką płynu i co istotne – dokładnie wytrzeć. Nie zaleca się mycia noży elektrycznych w zmywarkach (zdarzają się jednak modele z nadmienioną opcją). Nim urządzenie schowasz do szafki bądź szuflady, sprawdź czy osłona ochronna została zamknięta!

Orientacyjny cennik produktów

– Nóż elektryczny (100 W), przeznaczony do krojenia wędlin, mięsa bez kości, ciast oraz jarzyn – cena: 79.00 zł;
– Nóż elektryczny do kebaba (wymiary: 230 x 185 x 280 mm) – cena BRUTTO: 587.00 zł.