Nóże ze stali damasceńskiej
Od „tego” należy zacząć…
Spis treści
Stal damasceńska to materiał znany od tysięcy lat, wykazujący dużą wytrzymałość i elastyczność (w średniowieczu stal stosowana była do wytwarzania broni białej). Proces produkcji surowca objęty jest wielką tajemnicą i nigdy nie został zgłębiony w Europie…
Nóż mistrza kuchni
Noże wykonane ze stali damasceńskiej to akcesoria stosowane przez najlepszych „wirtuozów” kuchni. Warto dodać, że każdy z noży cechuje się unikalnym wyglądem (nałożone na siebie warstwy stali, tworzą – na powierzchni ostrza – osobliwe słoje/nieregularne linie po wytrawieniu). Produkty skonstruowane są tak, by każdy, zarówno prawo-, jak i leworęczny osobnik, mógł swobodnie korzystać z wybranej wersji.
Zalety produktów
trwałość,
elastyczność,
wyjątkowa ostrość,
bogaty asortyment,
dbałość o szczegóły,
niepowtarzalny design,
najwyższa jakość wykonania,
gwarancja wieloletniej eksploatacji,
brak tendencji do wyszczerbiania się.
Wada noży damasceńskich:
wysoka cena.
Wzorcowy cennik produktów
– Nóż Santoku ze stali damasceńskiej (67 warstw stali).
wymiary: dł. całkowita: 24 cm, dł. ostrza: 13 cm,
cena: 154.60 zł/szt.
– Komplet 5 noży ze stali damasceńskiej.
ZESTAW ZAWIERA:
– nóż szefa kuchni – 34 cm,
– nóż do filetowania – 34 cm,
– nóż do pieczywa – 34 cm,
– nóż uniwersalny – 25 cm,
– nóż do obierania: 21 cm.
CENA: 249.00 zł.
– Profesjonalny nóż kuchenny – OBOSIECZNY, wykonany z bardzo twardej stali damasceńskiej z domieszką węgla i kobaltu (rękojeść z powlekanego drewna Pakka o dł. 12,2 cm) – cena: 865.00 zł/szt.