Jakie powinny być nowoczesne noże masarskie?

PRZEDE WSZYSTKIM:

bezpieczne,
wygodne,
trwałe.

Podział noży masarskich ze względu na rodzaj pracy (obróbki mięsa)

– noże do trybowania (przeznaczone do oddzielania mięsa od kości),
– noże do skórowania (stosowane do oddzielania skóry od mięsa),
– noże do krojenia (inaczej noże do podziału mięsa: na mięso, tłuszcz, ścięgna itd.),
– noże uniwersalne (czyli akcesoria wykorzystywane do rozmaitych czynności kuchennych).

Noże masarskie i ich zalety

Nóż masarski

trwałość,
najwyższa jakość wykonania,
duży wybór funkcjonalnych produktów,
odporność na ścieranie, rdzę i przebarwienia,
rozpięty wachlarz możliwości kolorystycznych (dotyczy rękojeści),
wszechstronność zastosowań (noże masarskie używane bywają w gastronomii oraz w przemyśle spożywczym, przeznaczone są także do użytku domowego),
ergonomiczne, profilowane i nitowane rękojeści nie ślizgające się w dłoni (wybrane modele),
wygoda użytkowania (krojenie przy użyciu noży masarskich jest szybkie, płynne i bezpieczne).

!!! UWAGA !!!

Dokładnie wyważone noże masarskie nie obciążają nadgarstków w trakcie krojenia produktów!

Wzorcowy cennik noży masarskich

1).

– Nóż do skórowania (UWAGA: produkt nadaje się do krojenia, bywa również używany jako nóż uniwersalny).

Wymiary:

długość ostrza: 125 mm
długość z rękojeścią: 270 mm

Cena: 65.80 zł za sztukę.

2).

– Nóż kuchenny – MASARSKI (15 cm), wyposażony w drewnianą, profilowaną, ergonomiczną oraz nitowaną rękojeść.

Cena: 25.90 zł za sztukę.

3).

– Nóż masarki – blokowy.

Długość:

– 18 cm

Kolor:

– niebieski

Cena: 66.50 zł za sztukę.