Nożyczki kuchenne

Za pięć minut przychodzą goście, a ty nie posiekałaś jeszcze szczypiorku? Mając w kuchni funkcjonalne nożyczki do cięcia warzyw, uczynisz to w mgnieniu oka… Kilka ruchów wystarczy, by na talerzu pojawiły się świeżo pokrojone dodatki.

Rodzaje nożyczek kuchennych

nożyce do cięcia i czyszczenia drobiu oraz ryb (nożyczki wyposażone zostały w wygięte, profilowane ostrze, które ułatwia cięcie mięsa oraz kości),
nożyczki z ząbkowanym ostrzem, dające możliwość szybkiego przygotowania szczypiorku, kopru bądź natki pietruszki,
nożyczki kuchenne przeznaczone do przecinania opakowań produktów spożywczych,
nożyczki do siekania ziół,
nożyczki wieloczynnościowe.

Warto również nadmienić, że nowoczesne nożyczki do kuchni mogą być wykorzystywane jako:

śrubokręt,
otwieracz zakrętek,
otwieracz do kapsli,
dziadek do orzechów,
obieraczka do ryb oraz warzyw.

Zalety nożyczek kuchennych

Nożyczki kuchenne

wygoda użytkowania (nożyce przeznaczone są zarówno dla prawo, jak i leworęcznych użytkowników),
możliwość mycia nożyc w zmywarce (tylko wybrane modele),
antypoślizgowe uchwyty + nakładki na ostrza,
duży wybór nowoczesnych produktów,
odporność na urazy mechaniczne,
różnorodna kolorystyka.

Ceny nożyczek kuchennych

– 5 – ostrzowe nożyczki kuchenne (DODATKOWE INFORMACJE: materiał: stal nierdzewna, dł. ostrza: 12 cm, dł. całkowita: 19 cm, waga: 114 g) – cena: 30.00 zł/szt.;
– Nożyczki kuchenne – ząbkowane, wykonane ze stali nierdzewnej (UWAGA: produkt przeznaczony jest do przecinania opakowań produktów spożywczych oraz cięcia warzyw) – cena: 50.60 zł/szt.