Zdecyduj sam

Płyta ceramiczna czy indukcyjna? Decyzja nie należy do najłatwiejszych (wybrać jednak trzeba)…

UWAGA!

ZAPOZNAJ SIĘ Z MOŻLIWOŚCIAMI OBU PŁYT I SPRÓBUJ DOKONAĆ SAMODZIELNEGO WYBORU!

Ceramiczna – wygodna, praktyczna

Płyta ceramiczna

Płyta ceramiczna (czyli tradycyjna płyta elektryczna) to urządzenie z historią w tle… Znana od lat 70. ubiegłego stulenia, wciąż zaskakuje i… szokuje (ilością możliwości oczywiście)!

PLUSY WSPOMNIANEGO ROZWIĄZANIA:

– różnorodny asortyment;
– tańsza alternatywa dla płyty indukcyjnej;
– krótki czas przygotowywania potraw;
– łatwość utrzymania urządzeń w czystości;
– szeroka oferta programowa (dodatkowe funkcje);
– brak osadzania się tłuszczu na powierzchniach ściennych.

MOŻLIWE MINUSY:

– wysokie koszty eksploatacji (w porównaniu z kuchenką gazową);
– duża podatność na awarie;
– większe ryzyko poparzenia dłoni, tudzież innych części ciała;
– brak możliwości gotowania, gdy zabraknie prądu.

Indukcyjna – nowoczesna i… przeczysta

Płyta indukcyjna nieprzerwanie zyskuje kolejnych zwolenników (wszystko dzięki nietypowej pracy urządzenia! WIEDZ, ŻE: procesowi nagrzewania ulega wyłącznie dno garnka oraz zawartość naczynia, sama płyta pozostaje zimna)!

Funkcjonalna, elegancka oraz bardzo nowoczesna płyta indukcyjna, daje się łatwo pielęgnować! Nie musisz męczyć się i dręczyć, by usunąć nagromadzone resztki jedzenia. Jeden ruch wystarczy i rozlane mleko znika z powierzchni!

WADA (cóż, wspomnieć wypada…) – dość wysoka cena urządzeń indukcyjnych + konieczność zakupu specjalnych garnków (tj. wykonanych ze stali ferromagnetycznej)!

Dla stale szukających

PŁYTA INDUKCYJNA CZY CERAMICZNA?

Jeśli nadal czujesz „głód” wiedzy, przeczytaj aktualne opinie i porównaj je z własnymi spostrzeżeniami!