Płyta ceramiczna czy indukcyjna ?
Zdecyduj sam
Spis treści
Płyta ceramiczna czy indukcyjna? Decyzja nie należy do najłatwiejszych (wybrać jednak trzeba)…
UWAGA!
ZAPOZNAJ SIĘ Z MOŻLIWOŚCIAMI OBU PŁYT I SPRÓBUJ DOKONAĆ SAMODZIELNEGO WYBORU!
Ceramiczna – wygodna, praktyczna
Płyta ceramiczna (czyli tradycyjna płyta elektryczna) to urządzenie z historią w tle… Znana od lat 70. ubiegłego stulenia, wciąż zaskakuje i… szokuje (ilością możliwości oczywiście)!
PLUSY WSPOMNIANEGO ROZWIĄZANIA:
– różnorodny asortyment;
– tańsza alternatywa dla płyty indukcyjnej;
– krótki czas przygotowywania potraw;
– łatwość utrzymania urządzeń w czystości;
– szeroka oferta programowa (dodatkowe funkcje);
– brak osadzania się tłuszczu na powierzchniach ściennych.
MOŻLIWE MINUSY:
– wysokie koszty eksploatacji (w porównaniu z kuchenką gazową);
– duża podatność na awarie;
– większe ryzyko poparzenia dłoni, tudzież innych części ciała;
– brak możliwości gotowania, gdy zabraknie prądu.
Indukcyjna – nowoczesna i… przeczysta
Płyta indukcyjna nieprzerwanie zyskuje kolejnych zwolenników (wszystko dzięki nietypowej pracy urządzenia! WIEDZ, ŻE: procesowi nagrzewania ulega wyłącznie dno garnka oraz zawartość naczynia, sama płyta pozostaje zimna)!
Funkcjonalna, elegancka oraz bardzo nowoczesna płyta indukcyjna, daje się łatwo pielęgnować! Nie musisz męczyć się i dręczyć, by usunąć nagromadzone resztki jedzenia. Jeden ruch wystarczy i rozlane mleko znika z powierzchni!
WADA (cóż, wspomnieć wypada…) – dość wysoka cena urządzeń indukcyjnych + konieczność zakupu specjalnych garnków (tj. wykonanych ze stali ferromagnetycznej)!
Dla stale szukających
PŁYTA INDUKCYJNA CZY CERAMICZNA?
Jeśli nadal czujesz „głód” wiedzy, przeczytaj aktualne opinie i porównaj je z własnymi spostrzeżeniami!