Zanim podejmiesz ostateczną decyzję

Wybór płyty grzewczej to kwestia mająca wpływ na naszą przyszłość… Jeśli podejmiemy niewłaściwą decyzję, przyjdzie nam słono zapłacić za nieroztropność! Nim dokonamy ostatecznego zakupu, sprawdźmy jakie wady, zalety oraz możliwości posiada konkretne urządzenie!

Płyta indukcyjna

Płyta indukcyjna czy gazowa ?

Płyta indukcyjna to nowoczesne urządzenie grzewcze, będące odmianą płyty elektrycznej.
Najdroższa z możliwych płyt, cechuje się wysoką efektywnością!

ZALETY:

szeroki wybór produktów;
nowoczesny design;
łatwa pielęgnacja;
oszczędność energii;
krótki czas gotowania;
gwarancja bezpiecznego użytkowania;
koniec z przypalonymi garnkami oraz tłuszczem na ścianach…

WADY:

cena nie na każdą kieszeń…;
konieczność zakupu garnków ze stali ferromagnetycznej.

Płyta gazowa

Gaz to najtańsze źródło energii, tym samym – dostępne dla wszystkich! Przyzwyczajeni do utartych schematów, wdrażamy w życie klasyczne rozwiązania!

ATUTY PŁYT GAZOWYCH:

bogaty asortyment;
lepszy smak potraw (według tradycjonalistów…);
mała podatność na uszkodzenia/dysfunkcje;
niskie koszty eksploatacji;
atrakcyjne ceny płyt.
MINUSY:

większe ryzyko poparzenia (zwłaszcza przez dzieci);
brak funkcji i innowacji;
trudniejsza pielęgnacja;
konieczność regularnego zakupu butli gazowej;
możliwość wystąpienia osadu na ścianach/możliwość przypalenia garnków.

Decyzja należy do ciebie – taka kolej rzeczy

Płyta indukcyjna czy gazowa? Jaki model wybrać? Który wariant lepszy? – pytania można mnożyć, tymczasem czas na odzew (z twojej strony oczywiście…)!

Jeśli lubisz potrawy gotowane na „żywym” ogniu, zdecyduj się na płytę gazową!

Dla kogo płyta indukcyjna? Przede wszystkim dla osób preferujących nowoczesne urządzenia kuchenne