Sztućce do ryb

Sztućce do ryb

„Rybka lubi pływać” – o tym wie każdy z nas. Czy wszyscy jednak zdają sobie sprawę, w jaki sposób należy jeść rybę? Sprawdźmy zatem, jak powinno się konsumować pstrąga lub śledzia – podanego w całości.

Widelec, ryba + nóż

Rybę należy konsumować przy użyciu specjalnego noża oraz widelca. Błędem (o którym większość z nas nie ma pojęcia) jest stosowanie dwóch widelców do jedzenia ryby.

Opis widelca i noża do konsumowania ryb

Widelec do ryb posiada aż 4 ząbki. Charakterystyczną cechą przyboru jest fakt, że jego środkowa część jest szersza niż pozostałe. Kolejnym elementem (biorącym udział w konsumpcji ryby) jest nóż. Nóż do ryb to ostro zakończony, a także nieco ścięty przyrząd, przy pomocy którego usuwa się ości oraz skórę z ryby.

UWAGA!

Jeśli nie dysponujecie Państwo specjalnymi sztućcami do ryb, swoim gościom podajcie tradycyjne przybory!

W jaki sposób należy konsumować rybę?

Sztuce Do Ryb

Źródło obrazka: https://cdn-content-oz2.storbie.com/images/bone-handle-fish-cutlery.jpg?i=-dJETfKBd23LP3qyJpBn2vh5OO5Kjwy0beUvZX964WBDGluY7dwuKimPIOErDovShGGOi5O77aUJIZ0clWzeURZfv0xls8_n0x7E5yUh_9nMsFmFaCccTLoHIxo59j9waVct-cYBVHEWML4ahU5mtFlCDdKDEm8GvPc-o0BHYxca0aNOjWqqXIe5FSzowdkf-jkIctmucA97yQjfmM7eW-dfqT2-gEV2oVKLT-xT9mOykktdC4ZQkstxWZLbNuv3qNzuu35LSoXqkLTNG5n4Ww~~

INSTRUKCJA W CZTERECH KROKACH:

– KROK 1 – delikatnie usuwamy płetwy.
– KROK 2 – rybę rozcinamy wzdłuż linii grzbietu, a następnie – zdejmujemy skórę z wierzchniej części.
– KROK 3 – odsuwamy skórę na bok talerza i przystępujemy do konsumpcji ryby (pojedyncze kawałki oddzielamy od ości).
– KROK 4 – przystępujemy do jedzenia pozostałej części ryby (postępujemy jak wyżej).

Zobacz też:  Sztućce jednorazowe

SMACZNEGO!

Najważniejsze zalety sztućców do ryb

– ESTETYCZNE WYKONANIE.
– PONADCZASOWE WZORNICTWO.
– ODPORNOŚĆ NA DZIAŁANIE KWASÓW SPOŻYWCZYCH – zwłaszcza sztućce wykonane ze stali nierdzewnej.
– MOŻLIWOŚĆ KUPNA SZTUĆCÓW POJEDYNCZO LUB W KOMPLECIE.

Sztućce do ryb to również idealny pomysł na prezent!

Sztućce do ryb – aktualny cennik

– Widelec do ryb ze stali nierdzewnej – cena za sztukę: 24.00 PLN.
– Komplet sztućców do ryb ze stali nierdzewnej (12 elementów) – cena: 209.00 PLN.

TO WAŻNE: Cennik podany na stronie internetowej nie stanowi oferty w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego. 

Na współczesnym rynku znajdziecie Państwo także specjalne sztućce do spożywania owoców morza. W ofercie nie brakuje ciekawych modeli – uatrakcyjniających konsumpcję morskich smakołyków.

Sztućce do ryb
Tagi wpisu:

Wersje językowe

Polish PL English EN German DE Dutch NL French FR Italian IT Spanish ES

Szukaj w serwisie

Galeria sztućców

Współpraca

polecane blogi

Istnieje możliwość zamówienia artykułu sponsorowanego w naszym serwisie. Po więcej informacji na temat wpisów płatnych oraz linków reklamowych zapraszamy tutaj: Artykuł sponsorowany