Sztućce do ryb
Sztućce do ryb
Spis treści
„Rybka lubi pływać” – o tym wie każdy z nas. Czy wszyscy jednak zdają sobie sprawę, w jaki sposób należy jeść rybę? Sprawdźmy zatem, jak powinno się konsumować pstrąga lub śledzia – podanego w całości.
Widelec, ryba + nóż
Rybę należy konsumować przy użyciu specjalnego noża oraz widelca. Błędem (o którym większość z nas nie ma pojęcia) jest stosowanie dwóch widelców do jedzenia ryby.
Opis widelca i noża do konsumowania ryb
Widelec do ryb posiada aż 4 ząbki. Charakterystyczną cechą przyboru jest fakt, że jego środkowa część jest szersza niż pozostałe. Kolejnym elementem (biorącym udział w konsumpcji ryby) jest nóż. Nóż do ryb to ostro zakończony, a także nieco ścięty przyrząd, przy pomocy którego usuwa się ości oraz skórę z ryby.
UWAGA!
Jeśli nie dysponujecie Państwo specjalnymi sztućcami do ryb, swoim gościom podajcie tradycyjne przybory!
W jaki sposób należy konsumować rybę?
INSTRUKCJA W CZTERECH KROKACH:
– KROK 1 – delikatnie usuwamy płetwy.
– KROK 2 – rybę rozcinamy wzdłuż linii grzbietu, a następnie – zdejmujemy skórę z wierzchniej części.
– KROK 3 – odsuwamy skórę na bok talerza i przystępujemy do konsumpcji ryby (pojedyncze kawałki oddzielamy od ości).
– KROK 4 – przystępujemy do jedzenia pozostałej części ryby (postępujemy jak wyżej).
SMACZNEGO!
Najważniejsze zalety sztućców do ryb
– ESTETYCZNE WYKONANIE.
– PONADCZASOWE WZORNICTWO.
– ODPORNOŚĆ NA DZIAŁANIE KWASÓW SPOŻYWCZYCH – zwłaszcza sztućce wykonane ze stali nierdzewnej.
– MOŻLIWOŚĆ KUPNA SZTUĆCÓW POJEDYNCZO LUB W KOMPLECIE.
Sztućce do ryb to również idealny pomysł na prezent!
Sztućce do ryb – aktualny cennik
– Widelec do ryb ze stali nierdzewnej – cena za sztukę: 24.00 PLN.
– Komplet sztućców do ryb ze stali nierdzewnej (12 elementów) – cena: 209.00 PLN.
TO WAŻNE: Cennik podany na stronie internetowej nie stanowi oferty w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego.
Na współczesnym rynku znajdziecie Państwo także specjalne sztućce do spożywania owoców morza. W ofercie nie brakuje ciekawych modeli – uatrakcyjniających konsumpcję morskich smakołyków.